Connect with us

technokrata

A gyors hal megeszi a nagyot – akvizíció az Internet-piacon

Kütyük

A gyors hal megeszi a nagyot – akvizíció az Internet-piacon

Az EQNet megvette az Inter.net internetes üzletágát.

Az EQNet Telekommunikációs és Informatikai bejelentette az Inter.net Magyarország Kft. internetes üzletágának megvásárlását.

Az 1999-ben alakult, eddig főként üzleti kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó EQNet zRt. ezzel a stratégiai lépéssel 2006. november 30-tól átveszi az Inter.net Magyarország Kft. Internet-szolgáltatási üzletágát az előfizetői szerződésekkel és az ügyfelek kiszolgálásával foglalkozó dolgozókkal együtt. Az Internet-piacon ez elmúlt években ez az első jelentős konszolidáció a kis-közepes méretű szolgáltatók körében. A lépés célja a tevékenységi kör kiterjesztése a lakossági ügyfelekre is, ezáltal egy középméretű, jelentős piaci erejű szolgáltató létrehozása. Graur Tamás, az EQNet zRt. vezérigazgatója elmondta, hogy ez az első komolyabb akvizíció, de további Internet-szolgáltatókkal folytatnak tárgyalásokat és a későbbiek folyamán várhatóan újabb felvásárlásokra kerül sor.

„A beolvasztás nagy energiákat köt le, de az első eredmények felülmúlják várakozásainkat” – tette hozzá Fogoly Lajos, a vállalat elnöke. „Az Inter.nettől átvett ügyfeleknek nyilatkozhattak arról, ha nem akarták elfogadni az EQNet-et, mint szolgáltatót. Az eddigi visszajelzések alapján elmondható, hogy ez jóval kisebb a vártnál, ezért nagyon optimisták vagyunk.”

Az EQNet víziója: ügyfeleinek kiszolgálása az elérhető összes infokommunikációs szolgáltatással, ezeket egységes rendszerbe integrálja és érthető módon, rugalmas konstrukciókban kínálja ügyfeleinek. A vállalat a legtöbb szolgáltatáshoz szükséges műszaki megoldást a nagy szolgáltatóktól veszi igénybe, a közeljövőben a telefon- és internetszolgáltatás összekapcsolását, valamint az IPTV bevezetését tervezik.

A jövőt illetően, az új EQNet cégstratégiájában, kommunikációjában és arculatában az akvizíció jelentős szerepet fog játszani. 2007-re kb. 600 millió Ft-os árbevétellel számolnak, 2010-re már 2 milliárdos forgalomra számítanak. Néhány éven belül a tőzsdére lépést is tervezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés