Connect with us

technokrata

Bekeményítenek a csengőhang kereskedők ellen

Kütyük

Bekeményítenek a csengőhang kereskedők ellen

Az Európai Unió határozottan fel kíván lépni a gyakran megtévesztő magatartást folytató szolgáltatók ellen.

A televíziós reklámokban, illetve az újságokban számtalanszor botlunk bele olyan hirdetésekbe, melyek olcsó mobil csengőhang-, vagy például háttérkép letöltéssel kecsegtetnek. Ilyenkor az ember fia gyakran beleesik abba a hibába, hogy elküldi a megfelelő kódszót a megadott számra, és csak hetekkel később, a havi számla megérkezésekor döbben rá arra, hogy ő bizony nem egyetlen tartalmat kapott, hanem egy hosszabb időszakra szóló előfizetést kötött. Általában nem olcsón.

Az Európai Unió nemrégiben átfogó vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban. Ennek keretein belül több mint háromszáz ilyen és ehhez hasonló szolgáltatást vettek górcső alá, végül pedig ezek közül ötvennégy működését felfüggesztették, százötvenkilenc szolgáltatót pedig bizonyos módosítások végrehajtására köteleztek. Az EU szakértői elmondták, hogy a vizsgálat elindítására az adta az ötletet, hogy az elmúlt időkben több száz panaszos bejelentés érkezett hozzájuk. A legtöbb esetben egyébként fiatalok dőltek be a nem túl korrekt csengőhang letöltő szolgáltatásoknak, és később a szüleik szembesültek a jelentősen megnőtt mobiltelefon költségekkel.

Európában a mobiltelefonos tartalom piacon jelenleg egyébként mintegy 29 százalékos részesedéssel rendelkeznek a csengőhangok. A 2007-es esztendőben a csengőhangok letöltése mintegy 691 millió eurós forgalmat generált az öreg kontinensen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés