Connect with us

technokrata

A BBC a Microsoft szoftverek használatának teljes mellőzését javasolja…

Laptop

A BBC a Microsoft szoftverek használatának teljes mellőzését javasolja…

A BBC nagyon magára haragította a Microsoftot, amikor egy riportjában mindenkinek – aki el akarja kerülni a veszélyt és a viszályt – a Microsoft szoftverek használatának teljes mellőzését javasolja.

Ha jót akarunk, használjunk Macet vagy Linuxot – javasolja minden jó érzésű felhasználónak Mark Ward (BBC) riportja, amely a BBC website-ján olvasható.

A riport szerint a Microsoft szoftverek helyett a Mac és a Linux használatával elkerülhetők a vírusok és egyéb számítógépes katasztrófák, ráadásul a Microsoft szoftverek első számú célpontjai a hackereknek, hisz mindenhol ott vannak.

A riport egyébként szemmel láthatóan biztonságtechnikai útmutatónak készült – más kérdés, hogy a szerző ˝ultimate sanction˝-ként a teljes bojkottot javasolja: ˝One of the easiest ways to avoid many common problems is to stop using Microsoft software. […] Dropping Microsoft will help protect your privacy a little, the rest is up to you.˝

A riport mondanivalójának értékelése nem tisztünk, azonban az mindenképpen megjegyzendő, hogy ritkaságszámba megy az ehhez hasonló eset, amikor egy nagy cég képviselőjének álláspontja ilyen nyíltan szembehelyezkedik a szoftveróriással.

Tovább

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés