Connect with us

technokrata

Webszolgáltatás magas fokon: minőségi előrelépés az Interneten?

Laptop

Webszolgáltatás magas fokon: minőségi előrelépés az Interneten?

A webszolgátatások ezentúl még könnyebben és még szélesebb réteg számára érhetők el.

Négy szoftvergyártó óriás bejelentette a nyilvános webszolgáltatási adatbázis új verzióját, melynek segítségével üzleteket és online szolgáltatásokat lehet megtalálni illetve elérni.

Az IBM, a Microsoft, a HP és a SAP kezdeményezése összhangban van a most induló Universal Description, Discovery and Integration (UDDI) kezdeményezéssel. Ez utóbbi születésénél szintén nagy nevek működtek közre, az IBM és a Microsoft mellett több mint 220 vállalat támogatja (többek között az Oracle, az Intel, a Sun Microsystems és a Ford Motor is).

Az adatbázis online Yellow Pages-ként szolgál: az Interneten jelen levő cégek hirdethetnek rajta, valamint cégek, termékek és szolgáltatások hirdetései közül lehet keresni. A lehetőséget még csak kevés (megközelítőleg hétezer) cég vette igénybe, de a szolgáltatás népszerűsödésével még nagyobb növekedésre számítanak.

Az UDDI sokak szerint azt teszi a webes szolgáltatásokkal, amit régen a keresőmotorok tettek az Internettel: lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtalálják az információtengerből a nekik fontos adatokat. Az UDDI egyike annak a négy specifikációnak, ami a webszolgálatatásokat széles körben elterjedté teszi (a másik három: eXtensible Markup Language – XML, Simple Object Access Protocol – SOAP, Web Services Description Language – WDSL).

A Microsoft és az IBM már korábban, a SAP és a HP csak nemrég készítette elazon weblapjait, ahol elérhető a szolgáltatás. Mivel mind a négy cég weboldalai össze vannak kötve, ezért bárhonnan igénybe vehető ugyanazon szolgáltatás.

Tovább

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés