Connect with us

technokrata

Átállás IBM Informixról Oracle9i-re magyar program segítségével

Laptop

Átállás IBM Informixról Oracle9i-re magyar program segítségével

Több, mint ezren töltötték már le az Oracle hálózatáról azokat a magyar fejlesztésű támogató eszközöket, amelyek lehetővé teszik az átállást az IBM Informix rendszeréről az Oracle9i adatbázis-kezelőjére jelentette be az Oracle Corporation.

Az adatbáziskezelő-váltáshoz a magyar FreeSoft Kft. – az Oracle MTG (Migration Technology Group worldwide) tagja – fejlesztette ki azt az X2O nevű programot, amely többek között az Informix adatbázist és 4GL-t transzportálja az Oracle adatbázis-kezelő rendszerébe és FORMS-ba. A meghirdetett átállási program az Oracle globális migrációs stratégiájának része, és az egész világon Oracle ajánlás a felhasználók felé.

Vass Donát, a FreeSoft migrációs értékesítésekért felelős igazgatója szerint a kezdeményezésnek különleges aktualitást ad az a tény, hogy néhány hónapja az IBM megvette az Informix-et, ezért sok felhasználó gondolkodik azon, hogy az Informix helyett az Oracle legyen a stratégiai relációs adatbázis-kezelő a vállalatnál. Az FreeSoft szerint előbb-utóbb közel 50 hazai Informix felhasználó cég is lépni kényszerül e területen.

Az Oracle idén nyáron dolgozta ki az átállási stratégiát az Informix felhasználók számára, amely megkönnyíti számukra az Oracle9i adatbázis-kezelőre való áttérést. Az átálláshoz szükséges eszközök letöltésének nagy száma azt jelzi, hogy az Informixet használó cégek közül egyre több igyekszik biztonságosan átállni az Oracle adatbázis-kezelőjére.
Az Informixról az Oracle9i adatbázis-kezelőre áttérő ügyfelek az alkalmazások egyszerű és gyors átállítása miatt megőrzik informatikai beruházásaik értékét. Az Oracle Migration Workbench egységes, vizuális környezettel segíti az adatok és az alkalmazások migrációját. A gyors és gazdaságos megoldásnak köszönhetően a korábban IBM Informix rendszert használó cégeknek nem kell manuálisan átalakítaniuk adataikat, sem pedig teljesen újraírniuk alkalmazásaikat. A megoldás ezen kívül webképessé teszi a meglévő rendszereket, kiterjesztve azok funkcióit. A hordozhatóság érdekében az Oracle Migration Workbench minden komponense Java nyelven íródott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés