Connect with us

technokrata

Athlon 64-re épülő Asus notebook

Laptop

Athlon 64-re épülő Asus notebook

A távol-keleti gyártó bejelentette AMD Athlon 64 alapú noteszgépének specifikációit.

Az Asus beszámolt legújabb, 64 bites processzorral ellátott noteszgépének részleteiről, melyhez egyelőre ugyan nem tartozik saját weboldal, de nemsokára piacra kerülhet (egyes források tudni vélik, hogy még idén megjelenhet). Eszerint a mobil AMD processzor három modellje, a 3000+, a 3200+ és a 3400+ változatok egyike kerülhet a hordozható számítógépbe. Alaplapja az Nvidia keze munkáját dícséri, operatív tára pedig – két memóriaslotja révén – 1 GB-ig bővíthető (a notebook PC2700-as modulokat befogadására lesz képes).

GeForce FX GO 5650-es videokártyája egy 15 colos XGA vagy SXGA plusz felbontású LCD-t lát el adatokkal. Optikai meghajtója egy mezei DVD- vagy DVD/CD-RW kombó, illetve DVD-író drive lehet. Manapság már különlegesség, hogy rendelkezik integrált 1,44 MB-os floppy meghajtóval is, ezenfelül egy négy-az-egyben (SD, MMC, MS és MS PRO) médialeolvasóval is ellátták.

Integrált vezetékmentes hálózati csatlakozás (802.11b/g), szintén integrált 56 Kbps-os modem és gigabites Ethernet csatoló biztosítja a külvilággal való kapcsolattartást. Ezeken felül még egy IEEE 1394-es porttal is ellátták, illetve négy darab 2.0-s USB porttal képes fogadni a külső eszközök csatlakoztatását. Az L5D modelljelzésű noteszgép 3,7 kilogrammos tömeggel rendelkezik, ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés