Connect with us

technokrata

Gyorsabban letölthető, kisebb Windows-frissítések

Laptop

Gyorsabban letölthető, kisebb Windows-frissítések

A Microsoft kiadott egy frissítést, aminek köszönhetően a többi, hasonló update kisebbé, ezáltal gyorsabban letölthetővé válik.

Még a múlt hónapban bocsátotta felhasználói rendelkezésére a redmondi szoftverfejlesztő a Microsoft Update és az automatikus rendszerfrissítés szolgáltatásaihoz tartozó új kiegészítését. Ennek a nem biztonsági értelemben vett kritikus patch-nek köszönhetően a végfelhasználó számítógépére kerül az úgynevezett Package Installer, amelyet eddig mindig a Microsofttól kellett letölteni. Ennek az újra és újra történő beszerzése a felhasználók előtt korábban láthatatlan maradt, a továbbiakban azonban nem lesz arra szükség, hogy minden alkalommal le kelljen szedni a szoftverfejlesztő szerveréről. Ezzel nemcsak a jövőbeli javítások mérete lesz kisebb, hanem azok lecsökkent méretéből adódóan a letöltési idő is lerövidül.

A 6.1.22.4-es verziószámú Package Installer for Windows már valószínűleg minden felhasználó számítógépén üzemel, ahol be van állítva a Windows-os frissítések automatikus letöltése. Használatával már a júliusi patch-csomag is gyorsabban használatba vehető lesz – a korábbi patch-ekre azonban nem alkalmazható, közölte a Microsoft. A csomagtelepítő ugyanis nem kerül „kivágásra” a régebbi javításokból, csak az újabbakba nem teszi bele a szoftverfejlesztő.

Intelligens sávszélesség-gazdálkodás

Egy másik, sávszélesség-kímélő technika a BITS. A kifejezetten a Microsoft Update-hez tervezett Background Intelligent Transfer Services lehetővé teszi, hogy a szoftverfrissítések a háttérben történjenek, és csak a rendelkezésre álló sávszélességet használják fel. Ennek révén elkerülhető az adott felhasználó Internet-csatlakozásának maximális, más internetes aktivitás kárára történő terhelése.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés