Connect with us

technokrata

Verziószámot ugrik a Firefox

Laptop

Verziószámot ugrik a Firefox

Néhány hónapot késik sokak kedvelt böngészőprogramjának, a Firefoxnak a következő nagy frissítése.

Korábban erre a hónapra ígérték a Tűzróka 1.1-es változatának megjelenését. Az 1.0-s verzió kiadása óta ez lett volna az első nagyobb frissítés, ám ennek debütálása most hónapokkal későbbre csúszott. Minderre szerdán, az alkalmazáson dolgozó Ben Goodger jóvoltából derült fény: a szoftverfejlesztő ugyanis frissítette a csoport előrejelzését, mely a következő megjelenést augusztus utánra tolta.

Tristan Nitot, a Mozilla Europe elnöke azzal indokolta a döntést, hogy a böngésző új funkciókkal való, megfelelő szintű kibővítése egy kicsivel tovább tart, mint ahogyan azt a kezdeteknél várták. A változás azonban akkora mértékű lesz, hogy amikor végre elérhetővé válik a Firefox megújult verziója, akkor az rögtön 1.5-ös számozás alatt kerül ki az Internetre. Nitot elmondta: ennek az az oka, hogy több új képességgel fogják felvértezni, mint azt eredetileg elgondolták.

Mindazonáltal a bétaváltozat már augusztusban elérhető lesz, ha minden a tervek szerint halad. Ha nem jön közbe semmi komoly fennakadás, akkor szeptember magasságában a végleges verzió is letölthetővé válik, derült ki Nitot közleményéből. Az elnök konkrét dátumot azonban egyelőre nem kívánt megjelölni, el akarván kerülni az újabb csúszást.

Az újdonságok közül három: automatikus frissítő rendszer, a SVG (Scalable Vector Graphics) támogatása, illetve egy csomag, ami lehetővé teszi webszolgáltatásokhoz készített, személyre szabott kliensek létrehozását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Kütyük

A Candy mikrohullámú sütőivel élmény lesz a főzés

2024. szeptember 5. csütörtök
dreame robotporszívó
fotónyomtatás otthon

Kütyük

Milyen nyomtatót válassz otthonra?

2024. augusztus 28. szerda

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés