Connect with us

technokrata

Ötven millió magyar találmányok külföldi bejelentésének támogatására

Laptop

Ötven millió magyar találmányok külföldi bejelentésének támogatására

Pályázat a magyar találmányok külföldi bejelentésének támogatására.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2006. november 1-jéig ismét fogadja a magyar találmányok külföldi iparjogvédelmi oltalmának megszerzésére és fenntartására benyújtott pályázatokat. Beadásra, támogatásra jogosultak – magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, közhasznú szervezetek, kutatóintézetek, oktatási intézmények – adhatnak be pályázatot, melyre 50 millió Ft. áll rendelkezésre.

A támogatás elősegíti az innovációs folyamatokat, ezen belül a találmányok, a növényfajták, a használati minták oltalmának külföldön történő megszerzését és fenntartását, valamint a formatervezési minták oltalmának külföldön történő megszerzését és megújítását. További cél a magyar szellemi termékek hasznosításának elősegítése, illetve a külföldön értékesített magyar áruk utánzásának megakadályozása is.

A támogatás formája: a pályázó működési célú támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, mely csekély összegű (de minimis) típusú támogatásnak minősül. Mértéke a bejelentési, fenntartási, illetve megújítási költségek visszaigényelhető ÁFA nélküli összköltségének maximum 90 %-a lehet. A támogatás időtartama: legfeljebb 3 év

A benyújtott pályázatok elbírálását Bíráló Bizottság végzi. A Bizottság a pályázati felhívás feltételei alapján alakítja ki javaslatát. A Bizottság javaslata alapján a Miniszter, illetve az általa meghatalmazott személy dönt.

A Pályázati információ és a szükséges formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Internet honlapjáról www.gkm.gov.hu, a www.lendulet.hu honlapról, valamint a Magyar Szabadalmi Hivatal (www.mszh.hu) honlapjáról letölthető. A formanyomtatvány beszerezhető a Külföldi Szabadalmaztatást Támogató Pályázati Irodánál is. A pályázatok ügyintézésének helye a Külföldi Szabadalmaztatást Támogató Pályázati Iroda, címe: 1054 Budapest, Zoltán u. 6 szám, földszint. Telefon/fax: 331-13-83.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés