Connect with us

technokrata

Pannon Gazdasági Kezdeményezés

Laptop

Pannon Gazdasági Kezdeményezés

Brüsszelben is szövi hálóit a nyugat-dunántúli Pannon Gazdasági Kezdeményezés.

A Brüsszeli Magyar Üzletember Klubot (Hungarian Business Club Brussels) a tavalyi év elején indította el az ITDH brüsszeli képviselete a Brüsszeli Ipari és Kereskedelmi Kamarával közösen. A hálózati együttműködésben dolgozó, máig mintegy négyszáz tagot számláló hálózatnak belga, magyar, holland és luxemburgi vezető üzletemberek, diplomaták, szakmai képviseletek mellett a nyugat-dunántúli Pannon Gazdasági Kezdeményezés is aktív tagja.

A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) non profit gazdaságfejlesztési hálózati együttműködés Nyugat-Dunántúlon immáron öt éve fogja össze a régió gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szereplőit. A nemzetközileg elismert együttműködést Brüsszelben is jegyzik, az elmúlt esztendők munkája az ismertségen túl konkrét, sikeres projekt-kezdeményezésekben is kiteljesült. Az OECD és a GKM értékelései alapján is Nyugat-Dunántúl a legeredményesebb régióvá vált a hálózat- és klaszterépítésben. A PGK és a klaszterek nemzetközi hálózatok és projektek keresett, elismert résztvevőivé váltak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Kereskedelmi Szolgálata az ITDH brüsszeli képviselete és a Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete közös szervezésében a Pannon Gazdasági Kezdeményezés brüsszeli bemutatkozása ez év december 7-én megvalósul. A Brüsszelbe látogató nyugat-dunántúli gazdaságfejlesztési szakember delegációnak kettős célja lesz: európai uniós döntéshozókkal és belga üzletemberekkel konkrét befektetési lehetőségekről tárgyalnak majd.

A brüsszeli multiszektorális szakmai rendezvényeken az elmúlt évben a termál és audiovizuális üzletág területén már megmutatkozott a Pannon Gazdasági Kezdeményezés, míg szakemberei elsőként most kifejezetten egy régióra, Nyugat-Dunántúlra fókuszáló, szervezett üzletember találkozón konkrét befektetésekről, fejlesztési elképzelésekről tárgyalnak.

Az Európai Unió számára a 2007-2013-as fejlesztési időszak fő feladata a Lisszaboni stratégia megvalósítása lesz. Ennek jegyében a Nyugat-dunántúli régió Pannon Gazdasági Kezdeményezése a régió lakosai számára hosszú távú munkahelyek megteremtését, új befektetéseket, a felsőoktatásban végző diplomás fiatalok számára a hazatérés lehetőségét segíti tovább.

2001 óta a Nyugat-dunántúli régió a rendelkezésére álló forrásokból összességében majdnem 4,5 milliárd Ft-nyi gazdasági fejlesztést generált, amelyből a Pannon Gazdasági Kezdeményezés tevékenységei, tagjai és partnerei mindösszesen 692 millió Ft fejlesztést valósíthattak meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés