Connect with us

technokrata

Letölthető a Kék Halál

Laptop

Letölthető a Kék Halál

Úton a halhatatlanság felé.

Még a hónap elején frissítette a szoftverfejlesztő Technet weboldalait azzal az eszközzel, melynek birtokába a Sysinternals júliusi megvásárlásával jutott. Ez utóbbi számos olyan professzionális rendszereszközt készített Windows-okhoz, melyekkel rendszermenedzsment és hibaelhárítási feladatok oldhatók meg. No és az ominózus Blue Screen of Death (BSOD) programot.

A képernyőkímélő (mely letölthető Download szerverünkről is) voltaképp kinézet szempontjából utánozza a régebbi Windows-oknál annyira megszokott „Kék Halál” képernyőt – azaz azt az állapotot, amikor az operációs rendszer lefagyását a szoftver egy kék alapon fehér szöveg révén ismerteti a felhasználóval. Jelenleg az alkalmazás BlueScreen 3.2 néven fut – az antivírus-fejlesztők bosszúságára.

A McAfee például aktívan igyekszik megakadályozni saját ügyfeleit a szoftver letöltésében. A vállalat IT-biztonsági kutatásokkal foglalkozó csapatja a héten a Zdnetnek adott nyilatkozata szerint ez nem véletlenül van így: „A [biztonsági] jelzés nem hamis pozitív riasztás. Szándékosan észleljük [a programot], mely Joke.Bluescreen.c néven került adatbázisunkba; mivel megijeszti az embereket.”

Habár a Microsoft nem kívánta kommentálni a BlueScreen megtartásának okát, de egy szóvivő úgy nyilatkozott: vicces ötletnek gondolták. Van azonban, aki nem értékeli az efféle humort, annak ellenére sem, hogy az állefagyást ábrázoló kép változik, azaz nem mindig ugyanaz a képernyő fogadja a screensavert futtatót. 15 másodpercenként például rendszer-újraindítást szimulál, a képen ráadásul az aktuális konfiguráció elemeinek ismertetője látható a még tökéletesebb álcázás érdekében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés