Connect with us

technokrata

Az EU kételkedik a Microsoft ígéreteiben

Laptop

Az EU kételkedik a Microsoft ígéreteiben

Az Európai Unió gazdasági versenyt felügyelő szervezete azt vizsgálja, hogy a redmondi cég valóban lehetőséget biztosít -e a böngészők közötti szabad választásra.

A Micosoft júliusban felajánlotta az Európai Bizottságnak, hogy beépít a Windows operációs rendszerbe egy, a böngészők közötti szabad választást lehetővé tevő, a telepítés során megjelenő képernyőt. A szervezet korábban közel két és fél milliárd dollárra büntette a céget, mivel álláspontja szerint a Microsoft böngészőjének a telepítése a cég operációs rendszerével együtt korlátozza a fogyasztók szabad választását.

A Microsoft ajánlatát vizsgáló uniós szervezet most arra szeretne rájönni, hogy az amerikai cég által kitalált megoldás valóban lehetővé tenné -e a böngészők közti szabad választást, és hogy használnák, illetve megértenék-e a felhasználók a választást lehetővé tevő képernyőt. A szervezet egy számítógép tulajdonosok körében végzett vizsgálat segítségével próbál rájönni arra, hogy elfogadható -e számára a Microsoft ajánlata, írja a Reuters.

Neelie Kroes az Európai Bizottság versenypolitikai biztosa szerdán azt nyilatkozta az International Herald Tribune-nek, hogy még ebben az évben szeretne megállapodni az amerikai szoftvergyártóval a régóta húzódó ügyben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés