Connect with us

technokrata

Visszajelzéseket vár az Unió böngésző-ügyben

Laptop

Visszajelzéseket vár az Unió böngésző-ügyben

Az Európai Bizottság szerdai közlése szerint megvárja a felhasználók visszajelzését a Microsoft vállalásával kapcsolatban, miszerint a szoftvergyártó beépít egy betöltő képernyőt a Windows operációs rendszer telepítésekor, mely felajánlja a konkurens cégek böngészőit is.

Az érintett felek november 7-ig jelezhetik észrevételeiket a szoftvergyártó felé – olvasható a Bizottság közleményében. Neelie Kroes, az EU versenypolitikai biztosa reméli, hogy év végéig döntés születik majd az ügyben, aki szerint a döntés közvetlen hatással lesz a piacra, és a vállalás várhatóan öt évre lépne életbe.

A Microsoft közleményben üdvözölte az EU döntését, mely szerint évtizedes párbajt zárna le a megállapodás a szoftveróriás és az unió között.

A Micosoft júliusban felajánlotta az Európai Bizottságnak, hogy beépít a Windows operációs rendszerbe egy, a böngészők közötti szabad választást lehetővé tevő, a telepítés során megjelenő képernyőt. A szervezet korábban közel két és fél milliárd dollárra büntette a céget, mivel álláspontja szerint a Microsoft böngészőjének a telepítése a cég operációs rendszerével együtt korlátozza a fogyasztók szabad választását.

A Microsoft ajánlatát vizsgáló uniós szervezet most arra szeretne rájönni, hogy az amerikai cég által kitalált megoldás valóban lehetővé tenné-e a böngészők közti szabad választást, és hogy használnák, illetve megértenék-e a felhasználók a választást lehetővé tevő képernyőt. A szervezet egy számítógép tulajdonosok körében végzett vizsgálat segítségével próbál rájönni arra, hogy elfogadható-e számára a Microsoft ajánlata, írja a Reuters.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés