Connect with us

technokrata

Álláskeresés hatékonyan: tippek, hogy gyorsabban megtaláljuk az álommunkát!

álommunka álláskeresés

LifeStyle

Álláskeresés hatékonyan: tippek, hogy gyorsabban megtaláljuk az álommunkát!

Álláskeresés hatékonyan: tippek, hogy gyorsabban megtaláljuk az álommunkát!

Ha hirtelen válunk munkanélkülivé, és nem rendelkezünk jelentős tartalékkal, sürgetőnek érezhetjük az új állás megtalálását. Ám ha “csak” elégedetlenek vagyunk jelenlegi munkánkkal, akkor is jó, ha tudjuk, hogyan keresgéljünk úgy, hogy valóban egy jobb helyre váltsunk. Hoztunk néhány tippet, melyekkel könnyebbé válhat az álláskeresés!

Hol kezdjük a kutakodást?

Ha ismét kikerültünk a munkaerőpiacra, nem mindegy, hogy milyen portálokon kezdünk el nézelődni. Ilyenkor ugyanis nemcsak azt lényeges tudnunk, hogy a mi pozíciónkat milyen csatornán érdemes megpályázni, hanem azt is, hogy mire vágyunk. Ha lakóhelyünkhöz közel, vagy kifejezetten egy adott régióban keresgélnénk, az itnav.hu állásportáljain akár 200 különböző város munkái között válogathatunk!

Álláskeresési tippek a hatékonyság növelésére!

  • Ne tétlenkedjünk!

Szép dolog, ha megbízunk a munkaügyi központok problémamegoldó képességében, de támaszkodjunk inkább saját magunkra (főleg diplomásként)! Ha igazán belevetjük magunkat a keresésbe, szinte biztos, hogy gyorsabban találunk majd munkát, mint ahogyan a bürokrácia fogaskerekei forognak.

  • Találjuk meg a megfelelő csatornát!

Állásportálok, ismerősök, LinkedIn és tematikus Facebook csoportok: minél több helyen tudnak rólunk, annál jobb!

  • Friss profillal minden egyszerűbb!

Ha regisztráltunk a megfelelő állásportálokra, fejvadász cégekhez és a LinkedIn-profilunkat is létrehoztuk, már csak arra kell figyelnünk, hogy adataink naprakészek legyenek. Írjuk le pontosan, melyik munkahelyünkön milyen feladatokat végeztünk! Így jobban látja majd leendő munkaadónk is, miben vagyunk igazán kompetensek – és hamarabb találhatnak meg a megfelelő ajánlatokkal.

+1. Szabjuk személyre!

Ha azt hisszük, mindenhová elég ugyanaz az önéletrajz és motivációs levél, tévedünk. Nincs ugyanis két egyforma pozíció, még akkor sem, ha ugyanaz a megnevezése két munkahelyen. Lehet az egyik cégnél elvárás például irodavezetőként a cégvezető megbeszéléseinek a leszervezése, míg a másiknál csak a szigorúbban vett adminisztrációs feladatok tartoznak ide. Mindig a megadott elvárásokhoz igazodva mutassuk be erősségeinket, munkatapasztalatainkat!

A kitartás fontossága

Az álláskeresés gyakran egész embert kíván. A pozícióra szabott motivációs levelek és önéletrajzok megírása, a folyamatos keresgélés akár napi több óránkat is igénybe veheti. Ha nem jeleznek vissza több hétig sehonnan, az kedvünket szegheti, de ne süllyedjünk bele a kilátástalanságba! Nézzünk fel gyakran a helyi, vagy a szakmánknak legmegfelelőbb állásportálokra, és ha találunk egy szimpatikus hirdetést, jelentkezzünk rá.

Ha pedig nagyon nem jönnek a lehetőségek, ne szégyelljünk lejjebb adni az igényeinkből! Amennyiben ideiglenesen egy felső vezetői pozíció helyett egy középvezetőit kapunk, később immár több tapasztalattal ugyanúgy ringbe szállhatunk a magasabb beosztásért.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés