Connect with us

technokrata

Te is szívesen dolgoznál egy nagy multinál?

oxford corner könyvesbolt

LifeStyle

Te is szívesen dolgoznál egy nagy multinál?

Te is szívesen dolgoznál egy nagy multinál?

A munkavállalás nem egyszerű dolog, és nem csupán azért, mert közel sem biztos, hogy álmaink munkahelyén tárt karokkal várnak minket. Persze állást találni egyszerűnek tűnik, de közben olykor valódi művészet normális pozíciót megkaparintani. Akár az önéletrajz megírását vesszük, akár a több körön át tartó interjúkon való részvételt nézzük, nem számíthatunk egyszerű menetre.

Ám ahhoz, hogy idáig eljussunk, meg kell szerezni a megfelelő tudást, amely lehet annyira értékes a munkáltatók számára, hogy azért fizetni is akarjanak. Méghozzá nem is keveset. Mert bárhogy is nézzük, a hónap végén a számlánkon megálló forintok lesznek az igazán fontosak. A mai világban a vállalati stabilitás kifejezetten fontos a munkavállalók számára, és ezek a multinacionális cégek mind biztosítani képesek.

A profi nyelvtudás elengedhetetlen!

Ahogy korábban említettük, tudás szükséges, amelyeket akár az Oxford Corner Könyvesbolt szakmai ismereteket nyújtó könyvei is megadhatják.

Mivel a nagyvállalatok konkrét munkakörökben gondolkoznak, és egy-egy osztályt akár más országokba ki is szerveznek, ezért két dolog fontos:

  • Az egyik a szakmai tudás: ez lehet akár pénzügy, adminisztráció, jog, marketing vagy akár IT is. Itt valóban szükség lesz szakirányú végzettségre, illetve folyamatosan tréningezni is fognak, hogy mindig a legkorszerűbb ismeretek birtokában légy. Ebben lehetnek a segítségedre a fent említett könyvesbolt kiadványai, amelyek többek között ügyvitelről, adminisztrációról, agilitásról, emberi erőforrások menedzseléséről vagy változásmenedzsmentről szólnak.
  • A másik pedig a nyelvtudás. Itt az országtól, a multi nemzetiségétől is függ, hogy melyik nyelvre lesz szükség. Amiben biztos lehetsz, hogy legalább egy felsőfokon beszélt és írt nyelvre szükséged lesz.

De mi van akkor, ha csak nyelvtudás van a birtokodban?

Unalomig ismételt frázis, hogy aki nyelvet tanul, aki idegen nyelvet beszél, annak máris piacképes tudás van a birtokában.

A multiknál ugyanis szinte kivétel nélkül dolgoznak helpdeskes kollégák, akik akár egy nyomtató használata során felmerült problémákban segítenek távoli országban dolgozó embereknek, akár telefonok vagy egyéb technikai vívmányok esetében is segítséget nyújtanak – természetesen idegen nyelven.

Ilyenkor általában két nyelvre lesz szükség: egy felsőfokú angolra és egy bármely más nyelvre, amelynek szintén megközelítőleg anyanyelvi szintűnek kell lennie. Bármilyen hihetetlen is, de hatalmas szükség van az angol-német, angol-francia, angol-svéd, angol-norvég, angol-finn, angol-dán, angol-lengyel kombinációkra, de még akármelyik másik nyelv is megállja a helyét.

Persze érthető módon nem akar mindenki örökké helpdeskes maradni, de ha már bekerültél egy multihoz, sokkal könnyebb elkezdeni feljebb ugrándozni a ranglétrán. Arról nem is beszélve, hogy megismerheted a cég működését, és megszerzed azt a rutint, ami magabiztossá tesz majd téged a multik világában is.

De előbb akkor jöjjön a nyelvtanulás!

Ha meghoztuk a kedvedet, akkor nincs más hátra, minthogy beszerezd a szükséges szakmai kiadványokat és nyelvkönyveket az Oxford Corner Könyvesbolt kínálatából, és máris nekiveselkedhetsz a nyelvtudásod felfrissítésének, fejlesztésének. Hogy elég motivációd legyen, nézz körbe a multis álláshirdetések között, meglásd, meg fog jönni a kedved a tanuláshoz!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó
fotónyomtatás otthon

Kütyük

Milyen nyomtatót válassz otthonra?

2024. augusztus 28. szerda

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés