Connect with us

technokrata

Hogyan tarthatjuk egészségesen a bőrünket és az ízületeinket?

legjobb kollagén q10

LifeStyle

Hogyan tarthatjuk egészségesen a bőrünket és az ízületeinket?

Hogyan tarthatjuk egészségesen a bőrünket és az ízületeinket?

A kollagén mindig a dús haj, az erős körmök, valamint a feszes bőr és az egészséges ízületek egyik alapja volt. A technológia fejlődésével azonban ma már nem csak az állati eredetű termékek fogyasztásával juthatunk hozzá megfelelő mennyiségben.

A kutatók felfedezték, hogy készülhet belőle por és kapszula, aminek hatására egyszerűbben bevihetjük a szervezetünkbe. Nem csoda tehát az sem, hogy manapság már szinte mindenki azt keresi a boltokban: melyik a legjobb kollagén. De mitől lesz egy kollagén jó és hatásos? Cikkünkből kiderül!

Mire figyeljünk?

Felmerülhet az a kérdés is a téma kapcsán, hogy egyes vitaminok mire jók. Ezeket szedni kell, hogy lassítsuk az öregedés folyamatát, megőrizzük egészségünket. Íme, néhány kevésbé ismert fajta:

  • A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban, valamint a csontozat fenntartásában. A kutatásokból kiderült, hogy segítheti továbbá a csontok növekedését, valamint az egészségük megőrzését.
  • A B12-vitamin hiányának tünetei lehetnek többek között a fáradtság, a gyengeség, az idegkárosodás zsibbadással, bizsergéssel a kézben és a lábakban. Szükség van rá, hiszen részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepe van többek között a sejtosztódásban.
  • És hogy a Q10 mire jó? Nos, ezzel a szívünket védhetjük, csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának esélyét, de az öregedés folyamatának lassításában is részt vesz.

A kollagént a fentebb említettekkel együtt érdemes kívülről pótolni 35 év felett.

Hogyan válasszunk kollagénkapszulát?

Sok kollagén étrend-kiegészítő kizárólag 1, 2, vagy 3 kollagénpeptidet tartalmaz. Szerencsére van már a piacon olyan, amiben mind az 5 típust megtalálhatjuk. A leggyakrabban előforduló kollagének az I-es és a III-as. Előbbi a szervezetünkben mindenhol jelen van, kivéve a porcokat, ezért fontos a pótlása. A II-es főleg a porcokban lelhető fel, míg a III-as az artériák falában és az üreges szervekben.

Az V-ös típusú kollagén a csont mátrixban és a szaruhártyában, valamint a kötőszövetekben mutatható ki. Együtt dolgozik az I-es típussal a csontokban, az izmokban, valamint a tüdőben és a májban.

A legjobb kollagénkapszulák

Végül pedig nézzük meg az USA medical prémium Collagen Complex kapszuláját, amelyet akkreditált laboratóriumban teszteltek, így csalódni nem kell benne. Ebben a termékben nemcsak a szarvasmarha kollagénpeptid, hidrolizált csirke kollagénpeptid, tiszta hidrolizált tengeri kollagénpeptid, hanem tojáshéj-membrán kollagénpeptid is megtalálható. Ezek együttes használata komplex támogatást nyújthat a szervezetünk számára, hogy az optimálisan működhessen.

A hidrolizálás azt jelenti, hogy az eredeti formulát víz segítségével bontják le, ennek köszönhetően az gyorsabban és persze könnyebben emészthető a testünk számára. A kollagénnél a folyamat során a molekulát kisebb molekulára bontják, végül por állagúra változtatják, amit aztán kapszulába zárnak. Ez egyszerű adagolást és fogyasztást eredményez.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés