Connect with us

technokrata

Mit jelent, ha egy intézmény elnyeri a Hévízi Tradicionális Kúra védjegyet?

Hévízi Tradicionális Kúra

LifeStyle

Mit jelent, ha egy intézmény elnyeri a Hévízi Tradicionális Kúra védjegyet?

Mit jelent, ha egy intézmény elnyeri a Hévízi Tradicionális Kúra védjegyet?

Hazánkban több minősítés, illetve védjegy is van, amelyet a különböző szolgáltatásokkal foglalkozó cégek el tudnak nyerni, amennyiben sikerül maradéktalanul teljesíteniük az elvárásokat, és a zsűri is úgy dönt, hogy méltók az adott cím elnyerésére.

Ezek közé tartozik a Hévízi Tradicionális Kúra védjegy is, ami egy nagy jelentőséggel bíró tanúsítvány. Ahhoz, hogy egy szolgáltató el tudja nyerni, biztosítania kell a hévízi gyógykúrák elvégzéséhez szükséges valamennyi feltételt.

A Hotel Európa Fit****superior szálloda egészségmegőrző kezeléseket és wellness-szolgáltatásokat is kínál, de számos egyéb részleggel – például egészség- és lézerközponttal, konferenciatermekkel – is rendelkezik. Az intézménynek már nem első alkalommal sikerült elnyernie a szóban forgó védjegyet.

Mi ennek a tanúsítványnak a célja, és milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy egy szolgáltató elnyerhesse?

Mi a védjegy célja?

A minősítést 2015-ben hozta létre Hévíz városa. Ezt pedig azzal a céllal tette, hogy akkreditálja azokat az intézményeket, amelyek a hévízi gyógyvízre épülő, azt felhasználó klasszikus terápiákat alkalmazzák.

A városnak az a küldetése a védjeggyel, hogy általa biztosítsa az odalátogatók számára a hévízi gyógykezelések és wellness-szolgáltatások technológiai hátterét, illetve azok magas színvonalát. Ebből kifolyólag pedig csak olyanoknak ítélik oda, akik maradéktalanul teljesíteni tudják a követelményeket.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Az intézménynek rendelkeznie kell hévízi gyógyvizes medencével, melynek vize általában 32-38 Celsius-fok között van. Azt, hogy az adott személynek mennyi ideig kell fürdenie a vízben, hogy az a kezelés szempontjából hatékony legyen, minden esetben szakorvosnak kell meghatároznia.

Az intézményen belül biztosítani kell hévíz-gyógyiszap pakolásra vagy hévíz-gyógyiszap fürdőre lehetőséget. Az iszappakolás esetén az iszap maximálisan 42 Celsius-fokos lehet, az időtartamot pedig szintén orvosnak kell meghatároznia. Az Európafit mindkét szolgáltatással rendelkezik.

Lennie kell továbbá súlyfürdő kezelésnek is, amit egy olyan gyógyvizes medencében lehet igénybe venni, amely 34-36 Celsius-fok közötti hőmérsékletű. A súlyfürdő időtartamát, a súlyok nagyságát, azok elosztását és a függesztési pontokat szakorvosnak kell megállapítania az egyéni kúraterv kialakítása során.

Fontos továbbá az is, hogy – akár helyszínen kívül is – lehetősége legyen a páciensnek a hévízi gyógytóban való fürdésre.

Egy szakértőkből összeállított bizottság dönt

Azt, hogy a feltételeknek megfelel-e az intézmény vagy sem, egy olyan bizottság dönti el, amely szakértő orvosokból – például reumatológusokból, gyógytornászokból, wellness szakértőkből, stb. – kerül összeállításra. A minősítést pedig kétévente felül kell vizsgálni.

Látható tehát, hogy a Hévízi Tradicionális Kúra Védjegy egy nagy jelentőségű elismerés, Hungarikum, amit kizárólag azok a szolgáltatók nyerhetnek el, amelyek teljes mértékben megfelelnek az előre meghatározott szakmai követelményeknek.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés