Connect with us

technokrata

Öltöztesd őszi köntösbe otthonod kívül-belül!

őszi dekoráció

LifeStyle

Öltöztesd őszi köntösbe otthonod kívül-belül!

Öltöztesd őszi köntösbe otthonod kívül-belül!

Alig kezdődött el a nyár, máris mindjárt itt az ősz, így nagyon sokan már előre elkezdik tervezgetni az évszakkal összhangban lévő dekorációt.

Nem véletlen, hogy rengetegen rajonganak ezért az időszakért, hiszen előkerülhetnek a tökök, a szellemek, de a színes faleveleket ábrázoló, klasszikus őszi dekoráció is.

Manócskák, gombák és töklámpások minden mennyiségben

Abban egyetérthetünk, hogy nem mindenki rajong a forró nyári napokért, egyesek számára az “ősz az igazi tavasz”, hiszen bár elbúcsúzhatunk a szikrázó napsütéstől, de a helyébe lép megannyi gyönyörű természeti jelenség. Ősszel bármerre tekintünk, színes falevelekbe, termésekbe botlunk, és ahogyan a környezetünk változik az évszak függvényében, úgy indul meg bennünk is az igény a változtatásra, még ha csak az otthonunkat érinti is mindez.

Nincsenek megkötések, hogy milyen figurákkal gazdagíthatjuk kertünket, hány töklámpást tehetünk az ablakba, és az otthonunk mely pontján ijeszthetünk rá szerettünkre egy csontváz dekorációval.

Milyen figurákkal, tárgyakkal díszítsünk?

Az őszi időszak klasszikus elemei a gomba, a manócska, a tök, a boszi, a csontváz, a szellem, de a levelekkel, termésekkel szintén igazodhatunk az évszakhoz. Előbbiek inkább a halloween idején hangsúlyosak, utóbbiak azonban hónapokon keresztül hangulatosabbá teszik otthonunkat.

A bohókás figurák mellett a mécsesek és lámpások is komoly szerepet kapnak ebben a borongós időszakban, hiszen már viszonylag korán sötétedik, de a mennyezeti lámpát sok esetben még nem szeretnénk felkapcsolni, viszont a dekorációs elemek, amelyek egyúttal fényforrások is, remekül használhatók.

Hová helyezzük a gombaházakat, töklámpásokat?

Az ablaktól kezdve az előkerten át szinte végtelen a lehetőségünk, persze van néhány kiemelt terület, amelyeket vétek volna kihagyni.

Kezdjük a belső térrel: a dohányzóasztalról és a TV-állványról semmiképp sem hiányozhat valamilyen termés vagy őszi levél dekoráció, de akik szeretik az ősz “sötétebb” oldalát is megmutatni, számukra egy csontvázkéz, amelybe mécses helyezhető, szintén méltó dekorelem lehet. Igazán hangulatos például egy skandináv manó narancsszínű szakállal, őt érdemes a konyhába vagy az előszobába tenni a cipőszekrény tetejére, de az ablakban is bizonyára jól fogja érezni magát, így a szemfülesebb vendégek azonnal kiszúrhatják.

A csillárra és a karnisra is fellógathatunk néhány őszi levelet vagy apró termést, ezeket felfűzhetjük egy fonalra is, de persze dönthetünk a csíptetős díszek mellett is.

Amennyiben udvarral vagy kisebb előkerttel is rendelkezünk, még több lehetőségünk nyílik az őszi dekorálásra. Néhány pajkos manó vagy épp egy-egy kedves állatka, például mókus vagy nyuszi egészen megváltoztatja a kert küllemét. A teraszon szintén helyet kaphatnak a lámpások, ez esetben viszont kültéren alkalmazható típusokat válasszunk.

Az ősz színeit tekintve pedig megjelenhet a dekoriációnkban a sárgás-narancs, a barna, a szürke, a zöld, a piros, illetve ezek különböző árnyalatai.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés