Connect with us

technokrata

A LED-lámpatestek az irodákban is jó szolgálatot tesznek

led panelek világítástechnika

LifeStyle

A LED-lámpatestek az irodákban is jó szolgálatot tesznek

A LED-lámpatestek az irodákban is jó szolgálatot tesznek

Akárcsak a lakóházakban, az irodákban is nagy jelentősége van annak, hogy milyen világítástechnikát alakítunk ki, illetve annak köszönhetően milyen fényviszonyokat teremtünk meg.

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már olyan megoldások mellett is letehetjük a voksunkat, amik energiatakarékos, s ezáltal költséghatékony üzemeltetést tesznek lehetővé. Lehet, hogy már ki is találtad, hogy a LED-fényforrásokról beszélünk, melyek rengeteg előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek, ebből kifolyólag pedig világszerte ismerik és előszeretettel alkalmazzák őket.

A LUMTECH LED panelek irodába is tökéletes választások lehetnek, így ha éppen te is a munkaterületed világítástechnikáját tervezgeted, akkor érdemes innen választani. Sokféle kivitelben készülnek, ezért ipari területeken, lakóházakban és irodákban egyaránt találkozhatunk velük.

Többféle színben, formában és méretben állnak rendelkezésre, tehát könnyen megtalálhatod közöttük azokat, amik minden elvárásodnak meg tudnak felelni. Most pedig nézzük meg egy kicsit részletesebben is, hogy mire érdemes figyelni a világítás kialakításakor!

Mire kell figyelni a világítástechnika megtervezésekor?

Fontos, hogy a világítótestek elegendő fényt bocsátsanak ki az iroda teljes területére és a fényeloszlás egyenletes legyen. Tehát ne legyenek olyan helyek, ahol túl vakító a fény vagy ahol sötétség van. Érdemes ügyelni a színhőmérsékletre is, irodai környezetben a természetes hatást biztosító 4000 lumen megfelelő lehet.

Ezért érdemes a LED-panelek mellett dönteni

A LED-panelek olyan fényforrások, amelyekben a LED egy sík felületre van rögzítve, ebből kifolyólag tehát laposabb kialakításúak. Remekül használhatóak munkakörnyezetben is, hiszen letisztult, elegáns és modern megjelenésűek. Több típusuk is van, a hagyományos változatok mellett megtaláljuk azokat is, amiket be lehet süllyeszteni egy álmennyezetbe.

Mint ahogy más LED-világítótest, így ezek is nagyon tartósak és kimagasló az időtállóságuk, még akár 25-50.000 üzemórát is képesek működni. Ezenkívül sokkal energiatakarékosabbak, mint a hagyományos izzók, nagyjából 80-90%-kal kevesebb energiát használnak fel, ami egyúttal azt is jelenti, hogy sokat spórolhatunk a használatukkal.

Plusz egy érv, ami mellettük szól

A LED-panelek jobb spektrumú fényt bocsátanak ki, aminek köszönhetően csökkenthető a szemfáradtság. Ennek különösen nagy jelentősége van az irodákban, ahol hosszabb időn keresztül kell a képernyőt nézniük a dolgozóknak.

Ezek tehát a legfontosabb dolgok, amikre mindenképp érdemes figyelmet szentelnünk, ha az irodánk világítástechnikájának megtervezése és kivitelezése kerül a napirendünkre. Mindenképp érdemes a LED-lámpák mellett dönteni, azok ugyanis számos előnnyel rendelkeznek, például rendkívül tartósak, időtállóak és energiatakarékosak is.

Ha minőségi fényforrásokat szeretnénk beszerezni és esetleg szakértői tanácsadásra is szükségünk van, akkor keressük fel a LUMTECH oldalát!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés