Connect with us

technokrata

Hungarocell szigetelések típusai és felhasználásuk

Hungarocell szigetelések típusai

LifeStyle

Hungarocell szigetelések típusai és felhasználásuk

Kép forrása: Freepik

Hungarocell szigetelések típusai és felhasználásuk

A hungarocell évtizedek óta az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb hőszigetelőanyag az építőiparban. Kiváló tulajdonságainak és kedvező árának köszönhetően hatékony szigetelést biztosít a hideg és a meleg ellen, miközben könnyen telepíthető és tartós is. A szigetelés kulcsfontosságú az épületek energiahatékonyságának javításában, komfortosabbá tételében és a fűtési-hűtési költségek csökkentésében.

Mi az a hungarocell?

A hungarocell egy szintetikus hőszigetelőanyag, melyet polimerizált sztirolból állítanak elő. Gyártása során a sztirolt apró golyókká duzzasztják, melyek 98%-ban levegőt tartalmaznak. Ez a szerkezet adja a hungarocell kiváló hőszigetelő tulajdonságát, ugyanis a levegő rossz hővezető.

Hungarocell típusai

A hungarocellnek többféle típusa is létezik, melyek mindegyike eltérő tulajdonságokkal és felhasználási területekkel rendelkezik:

  • Expandált polisztirol (EPS): Ez a legelterjedtebb hungarocell típus, melyet homlokzati hőszigetelésre, tetőszigetelésre és padlószigetelésre is használnak. Kiváló hőszigetelő képességgel, könnyű súllyal és kedvező árral rendelkezik.
  • Extrudált polisztirol (XPS): Ez a hungarocell típus sűrűbb és nyomásállóbb, mint az EPS, így padlófűtés alatti szigetelésre és lábazatszigetelésre ideális. Nedvességállóbb is, mint az EPS, így talajjal érintkező szigetelésekhez is használható.
  • Grafit adalékos EPS (grafitos EPS): A grafit adalékolásával a hungarocell hővezető képessége tovább javul. Ez a típus ideális választás alacsony energiaigényű épületek hőszigetelésére.
  • Lépésálló polisztirol lapok: Ezek a hungarocell lapok megnövelt nyomószilárdsággal rendelkeznek, így tetőteraszok, padlások és járható padlók szigetelésére is alkalmasak.

Felhasználási területek

A hungarocellt az építőipar számos területén alkalmazzák hőszigetelésre:

  • Épületek homlokzati szigetelése: A hungarocell a homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS) egyik legelterjedtebb anyaga. Kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően jelentősen csökkentheti az épület fűtési és hűtési energiaigényét.
  • Tetőszigetelés: A hungarocellt lapostetők és lejtős tetők szigetelésére is használják. Zöldtetők kialakításához is ideális alapanyag.
  • Padlószigetelés: A hungarocellt padlófűtés alatti szigetelésre, aljzatbeton szigetelésre és parkettaszint alatti szigetelésre is alkalmazzák.

Környezetvédelmi szempontok

A hungarocell újrahasznosítható: a hulladékhungarocellből új hungarocelltermékeket lehet gyártani, de energiatermeléshez is felhasználható. A hungarocell gyártása során keletkező károsanyag-kibocsátás mértéke alacsony.

A hungarocell egy sokoldalú és hatékony hőszigetelőanyag, mely széles körben alkalmazható az építőiparban. Kiváló hőszigetelő képessége, könnyű súlya, alaktartósága miatt változatosan felhasználható. Ha szigetelésen gondolkodik, vagy építést, felújítást tervez, az eKomplex.hu oldalán a szigetelőanyagok és építőanyagok széles választékából választhat.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés