Connect with us

technokrata

Nyári fotózási tippek a HONOR-tól

Tipp

Nyári fotózási tippek a HONOR-tól

Nyári fotózási tippek a HONOR-tól

Elvégre nyáron új világ elevenedik meg előttünk, és mi is újjászületünk – ezt pedig meg kell örökíteni

A nyár rengeteg új lehetőséget teremt arra, hogy jobbnál jobb fotókat készíthessünk.

Egyrészt a fényviszonyok is teljesen megváltoznak, másrészt többet utazunk, így számtalan kiváló képet lőhetünk. A HONOR összeszedett pár tippet ahhoz, hogy ezek a lehető legjobbak legyenek.

☀️ A napfény az (egyik) legjobb barátod – A fény a fotózás egyik legmeghatározóbb eleme, nyáron pedig a nap dominál mindent. Érdemes szem előtt tartani a felhők helyzetét és mértékét is, ugyanis azok tompítják, valamint egyedi módon szórják szét a fényt. Szintén fontosak az épületek, amik a napfény visszaverésével keltenek különleges hatásokat. A legfontosabb azonban élni az „aranyórával”, azaz a hajnali vagy késő délutáni időszakkal, amikor lágy, aranyszerű fény teremet bámulatos alanyokat a fotózásra.

Az idő múlása remek alany lehet – Egy kifejezetten egyedi taktika lehet egy alanyt fotózva szemléltetni az idő múlását. Fotózhatunk barátokat, családtagokat, házi kedvenceket, virágokat vagy helyszíneket. Az eredmény egy olyan képsor lehet, ami remekül szemlélteti az apróbb vagy nagyobb változásokat, annak függvényében, hogy milyen intervallumot választunk. Sőt, a folyton változó időjárás is a hasznunkra válhat így, más-más fényben tüntetve fel alanyunkat.

🌙 A holdfény is az (egyik) legjobb barátod – Nyáron még az éjszakai órák is sokkal világosabbak lehetnek, egyrészt a természetes holdfény, másrészt a pezsgő esti élet miatt. Éljünk ezekkel a lehetőségekkel, és használjuk ki a sötétség, az árnyak és a fények adta remek lehetőségeket. A HONOR 200 széria ugyan kifejezetten a portrféfotózásra lett tervezve, de bámulatos képeket készít minden esetben.

📸 Légy tudatos – Az okostelefonos fotózás egyik előnye, hogy állandóan tudunk fotózni, folyamatosan kattogtatva virtuális fényképezőgépünket. Azonban a minőségi fényképekhez érdemes erről leszokni, és sokkal tudatosabbnak lenni. Figyeljük a világ érdekes fordulatait, és azokat kapjuk lencsevégre: keressünk sziluetteket, fotózzunk ellentéteket, ragadjunk meg történeteket. Idővel ez már rutinná válhat, és sokkal könnyebben tudunk majd jobbnál jobb képeket készíteni.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Tipp

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés